Εργαστήριο Εθελοντισμού στο ΓΕΛ Παραλίας: Μία επιτυχημένη δράση

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, είκοσι επτά μαθητές και μαθήτριες από την Α’, Β’ και Γ’ τάξη του ΓΕΛ Παραλίας συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο με τίτλο “Πρώτες βοήθειες και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον”, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται στο σχολείο. Το εργαστήριο, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών, διοργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς κ. Καρκούλια Νικολίτσα και κ. Βανταράκη Χρυσάνθη, υπεύθυνες για τα Προγράμματα “Εθελοντισμός στην πράξη” και “Εθελοντισμός: στάση ζωής” αντίστοιχα.

Εισηγήτρια του εργαστηρίου ήταν η κ. Ειρήνη Βλάχου, Νοσηλεύτρια και εξειδικευμένη εθελόντρια εκπαιδεύτρια του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μέσα από θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση, οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν για:

  • Ασφάλεια: Βασικές αρχές ασφαλείας σε διάφορες καταστάσεις.
  • Μέτρα ατομικής προστασίας: Τρόπους προστασίας από πιθανούς κινδύνους.
  • Κλήση για βοήθεια: Πώς να καλέσουν σωστά βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Θέση ανάνηψης: Την σωστή τοποθέτηση ατόμων σε περίπτωση απώλειας συνείδησης.
  • Πνιγμονή: Την αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμού.

Η δράση έλαβε χώρα σε ευχάριστη και ενεργή ατμόσφαιρα, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν με ενθουσιασμό και προσοχή. Η κ. Βλάχου, με την εμπειρία και τις γνώσεις της, κατάφερε να μεταδώσει με σαφή και κατανοητό τρόπο τα σημαντικά θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της παροχής πρώτων βοηθειών. Το εργαστήριο “Πρώτες βοήθειες και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον” αποτέλεσε μία επιτυχημένη δράση, η οποία συνέβαλε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα ασφάλειας και παροχής πρώτων βοηθειών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Ειρήνη Βλάχου για την εθελοντική προσφορά της και τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες του ΓΕΛ Παραλίας.

You may also like