Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, το ΓΕΛ Παραλίας υλοποίησε σε δύο σημαντικές δράσεις που εστίασαν στην κοινωνική προσφορά και την ενημέρωση.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης:

Με αίσθημα αλληλεγγύης, το σχολείο διοργάνωσε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Ενορίας. Η ανταπόκριση των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού ήταν συγκινητική, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα αγαθών.

Την παράδοση των αγαθών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραλίας Πατρών ανέλαβε ο Υποδιευθυντής του σχολείου, κος Βασίλειος Γιαννόπουλος, πλαισιωμένος από αντιπροσωπεία μαθητών. Η προσφορά του ΓΕΛ Παραλίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του κοινωνικού του αισθήματος και της ευαισθησίας του απέναντι στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παρουσίαση έρευνας για την “Fast fashion”:

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, το Τμήμα Α3 πραγματοποίησε ενδοσχολική έρευνα με θέμα την “Fast fashion”, δηλαδή τη γρήγορη μόδα. Η έρευνα, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Ελεάννας Ματαράγκα, εστίασε στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της βιομηχανίας της “Fast fashion”, καθώς και στις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για βιώσιμη μόδα.

Η παρουσίαση της έρευνας πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου. Οι μαθητές να παρουσίασαν τα ευρήματά τους και έθεσαν προς συζήτηση κρίσιμα ερωτήματα. Η δράση αυτή συνέβαλε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ένα σημαντικό ζήτημα της σύγχρονης κοινωνίας.

Οι δύο αυτές δράσεις αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του πλούσιου εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου που υλοποιεί το ΓΕΛ Παραλίας, το οποίο καλλιεργεί στους μαθητές του αξίες όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική ευθύνη, η κριτική σκέψη και η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

Κλείνοντας, το ΓΕΛ Παραλίας εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά! Ας φωτίσει το Άγιο Φως της Αναστάσεως τις ψυχές μας και ας φέρει χαρά, αγάπη και ελπίδα σε κάθε σπίτι! Ας γιορτάσουμε το Πάσχα με χαρά, αλληλεγγύη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, υιοθετώντας αξίες που πρεσβεύει η θρησκεία μας και η παράδοσή μας.

Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές!

Χριστός Ανέστη!

You may also like