Στις 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Παραλίας ενημερωτική δράση για τους κινδύνους του διαδικτύου. Ομιλητής στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου, ήταν ο Υπαστυνόμος κ. Πανούτσος.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι μαθητές του ΓΕΛ Παραλίας, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παραλίας, καθώς και γονείς των μαθητών. Ο κ. Πανούτσος ανέλυσε τους πολλαπλούς κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, εστιάζοντας σε θέματα όπως:

  • Διαδικτυακός εκφοβισμός: Ο κ. Πανούτσος παρουσίασε τις μορφές που μπορεί να λάβει ο διαδικτυακός εκφοβισμός και τόνισε τη σημασία της αναζήτησης βοήθειας από εκπαιδευτικούς ή γονείς σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα.
  • Διαδικτυακή απάτη: Ο Υπαστυνόμος ενημέρωσε τους μαθητές για τα διάφορα είδη διαδικτυακής απάτης, όπως το phishing, και τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για να τα αποφύγουν.
  • Ακατάλληλο περιεχόμενο: Ο κ. Πανούτσος αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, όπως η πορνογραφία και η βία, και υπογράμμισε τη σημασία της γονικής εποπτείας και της υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου από τους μαθητές.
  • Εθισμός στο διαδίκτυο: Ο Υπαστυνόμος μίλησε για τα σημάδια του εθισμού στο διαδίκτυο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών. Τόνισε επίσης τη σημασία της διατήρησης ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής που περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες εκτός από την ενασχόληση με το διαδίκτυο.

Η ενημερωτική δράση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και απαντήσεις από το κοινό, όπου οι μαθητές και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν διευκρινίσεις.

You may also like