Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 αντιπροσωπεία των ομάδων Αγωγής Υγείας του ΓΕΛ Παραλίας επισκέφτηκε το ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας και παρέδωσε τα βιβλία που είχαν συγκεντρωθεί στη Χριστουγεννιάτικη δράση “Βιβλία που γλυκαίνουν”.

Την αντιπροσωπεία μας υποδέχτηκαν οι κυρίες Καούρη Χριστίνα, Ψυχολόγος και υπεύθυνη του προγράμματος Α.Υ. “Συμπερίληψη στην Κοινότητα: Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού – Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Αγορά Εργασίας” και η κυρία Λεμπέση Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη του προγράμματος Α.Υ. “Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πατρών και δημιουργία Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών”.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του ΓΕΛ Παραλίας συναντήθηκαν με μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματα Αγωγής Υγείας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πατρών. Ακολούθησαν παιχνίδι γνωριμίας και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι μαθητές αντάλλαξαν ιδέες και μοιράστηκαν τα σχέδια τους. Έγινε παρουσίαση της σχολικής βιβλιοθήκης του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. από τους μαθητές που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα, οι οποίοι περιέγραψαν την ιστορία της σχολικής βιβλιοθήκης τους, παρουσίασαν τη δουλειά που έχουν κάνει έως τώρα και έδειξαν στους μαθητές του ΓΕΛ Παραλίας πώς γίνεται η ταξινόμηση των βιβλίων με το σύστημα ταξινόμησης Dewey.

Ήταν μία επιτυχημένη συνάντηση, η οποία δημιούργησε θετικά συναισθήματα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και των δύο σχολείων καθώς και προσδοκία για συνέχιση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

You may also like