Καλωσορίσατε στο ΓΕΛ Παραλίας

Το Γενικό Λύκειο Παραλίας βρίσκεται στην πόλη της Πάτρας και συγκεκριμένα στο προάστιο που είναι γνωστό ως Παραλία Αχαΐας ή Παραλία Πατρών. Η Παραλία εκτείνεται στην παράκτια περιοχή νότια- νοτιοδυτικά της Πάτρας και απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Παλιότερα υπήρξε ανεξάρτητος δήμος με το όνομα “Δήμος Παραλίας Αχαΐας” αλλά από το 2011, μετά την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης, συνενώθηκε με το Δήμο Πατρέων. Το Γενικό Λύκειο Παραλίας βρίσκεται στην περιοχή ΠΙΚΠΑ.

Το ΓΕΛ Παραλίας ιδρύθηκε με το Π.Δ. 280/27 Αυγούστου 1990 (ΦΕΚ 111/28-08-1990). Πριν από την ίδρυση του λειτουργούσαν Λυκειακές τάξεις στο Γυμνάσιο Παραλίας. Παρότι το σχολείο έχει ιστορία λίγων δεκαετιών η συμβολή του στην εκπαίδευση των νέων της τοπικής κοινωνίας είναι καθοριστική.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί αρκετά Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σχολικής Εκπαίδευσης: Σωκράτης – Comenious (1996-1998 και 1999-2001), Σωκράτης – Arion (2003-2004), Comenious (2012-2014), Erasmus+ KA1 (2020-2021), Erasmus+ ΚΑ229 (2020-2022), με στόχο την προαγωγή της γνώσης, των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών, αλλά και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Το σχολείο έχει παράδοση στην υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας), τα οποία στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των μαθητών.

Οι μαθητές μας έχουν λάβει μέρος σε τοπικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς κι έχουν συμμετάσχει σε ημερίδες Euroscola (1992, 2014 και 2016) καθώς και στη Βουλή των Εφήβων.

Επιπρόσθετα, στο σχολείο μας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κι ενημερωτικές παρεμβάσεις για τους μαθητές πάνω σε θέματα αγωγής υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Το σχολείο διοργανώνει ή συμμετέχει σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Τέλος, το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στα σχολικά πρωταθλήματα και οι ομάδες του έχουν κατακτήσει αρκετές διακρίσεις.


Εγκαταστάσεις

Το ΓΕΛ Παραλίας στεγάζεται σε κτίριο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 και το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις (βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, αίθουσα Η/Υ, Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ ).

Εργαστήριο Θετικών Επιστημών

Το εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου μας είναι πλήρως εξοπλισμένο για την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, οι οποίες προβλέπονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.

Στο χώρο του εργαστηρίου φιλοξενούνται επίσης και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα μαθήματα φυσικών επιστημών (όπως η προετοιμασία για διαγωνισμούς) ή με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (ενημερωτικές παρεμβάσει, διαλέξεις κτλ).

Υπεύθυνος Εργαστηρίου 2020-2021: Βασίλειος Σταυρίδης, Dr. Βιολόγος ΠΕ04.04

Εργαστήριο Πληροφορικής

Το σχολείο μας διαθέτει ένα εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με 15 σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία μηχανή προβολής (projector).

Στο εργαστήριο πραγματοποιείται η διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής, καθώς και άλλων αντικειμένων που απαιτούν διδασκαλία με χρήση των νέων τεχνολογιών.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου για το Σχολικό έτος 2020-2021 είναι ο εκπαιδευτικός Θεοφάνης Φωτιάδης, κλάδου ΠΕ86, Πληροφορικής.


Ακολουθεί συλλογή φωτογραφιών από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του σχολείου: