Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “A Lesson in Sustainability”, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Παραλίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια μιας δίωρης διαδικτυακής εκδήλωσης, να γνωρίσουν τους συμμαθητές τους από τα υπόλοιπα τέσσερα Ευρωπαϊκά σχολεία, να μιλήσουν για τις πόλεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις για την κλιματική αλλαγή.

Την ιδέα για την διαδικτυακή συνάντηση είχε η κ. Laura Moreno, υπεύθυνη επικοινωνίας (contact person) του Ισπανικού σχολείου IES Pablo Picasso (Μάλαγα), το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν τα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές και αναρτήθηκαν στο eTwinning. Εκπρόσωποι των μαθητών από κάθε σχολείο είχαν την ευκαιρία να πουν λίγα λόγια για την πόλη και το σχολείο τους. Το Γενικό Λύκειο Παραλίας παρουσίασε ο μαθητής Βασίλης Σπαής.

Το κεντρικό μέρος της εκδήλωσης κατέλαβαν δραστηριότητες για την αλλαγή του κλίματος: Με τη βοήθεια της διαδικτυακής εφαρμογής Mentimeter οι μαθητές απάντησαν στο ερώτημα: Τι είναι η κλιματική αλλαγή για εσάς; Οι απαντήσεις των μαθητών συγκεντρώθηκαν σε πραγματικό χρόνο και διαμόρφωσαν ένα συννεφόλεξο .

Στη συνέχεια έγινε προβολή, ανάλυση και σύγκριση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων της έρευνας για περιβαλλοντικά θέματα που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μεταξύ των μαθητών των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Από την εκδήλωση δεν έλειψε και το Kahoot, ένα διαδικτυακό παιχνίδι με θέμα την κλιματική αλλαγή, που απαιτεί γνώσεις αλλά και ταχύτητα.

Προς το τέλος υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών για τον εορτασμό της Ημέρας της Γης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λίγο χορό! Πριν αποχαιρετιστούν μαθητές και καθηγητές λικνίστηκαν στο ρυθμό των Los Del Rio και της Macarena.

Στο παρακάτω έγγραφο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Climate-change-awareness

Ακολουθούν οι ερωτήσεις του παιχνιδιού Green Bingo:

Green-Bingo-Find-someone-who

Το πρόγραμμα και μερικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

You may also like