Το Γενικό Λύκειο Παραλίας συμμετέχει από τον Οκτώβριο 2020 σε πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 Schule macht Nachhaltigkeit – Nachhaltigkeit macht Schule. Όπως όλοι γνωρίζουμε η πανδημία COVID-19 έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων και και στον τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων καθώς οι μετακινήσεις, επισκέψεις, ζωντανές εκδηλώσεις κτλ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν προς το παρόν δια ζώσης. Για να ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο τα πέντε συνεργαζόμενα σχολεία από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Λιθουανία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο «Ένα μάθημα βιωσιμότητας». Σκοπός του έργου είναι η υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ σε όλα τα στάδια, από την προετοιμασία έως την ολοκλήρωση.

Στο ευρωπαϊκό αυτό έργο eTwinning συμμετέχουν από το ΓΕΛ Παραλίας οι εκπαιδευτικοί Νικολίτσα Καρκούλια και Βασίλειος Σταυρίδης ήδη από τον Φεβρουάριο 2020, δηλαδή από τη φάση της προετοιμασίας της αίτησης-πρότασης  στο πλαίσιο της Δράσης «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020. Στη συνέχεια προστέθηκαν στην ομάδα και οι εκπαιδευτικοί: Χριστίνα Σπανού, Θεοφάνης Φωτιάδης και Χρυσάνθη Βανταράκη.

Τον Οκτώβριο 2020, προστέθηκαν στην ομάδα και πέντε μαθητές της Β´ τάξης, οι οποίοι αξιοποιώντας τα ταλέντα τους, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του COVID-19, συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευτικούς και δημιούργησαν μια σύντομη ταινία (video) για να γνωρίσουν την Πόλη της Πάτρας και το Γενικό Λύκειο Παραλίας στα σχολεία εταίρους.

Στο βίντεο συμμετέχουν οι μαθητές της Β τάξης του ΓΕΛ Παραλίας: Βιργινία Βούλγαρη, Χριστίνα Λευθεριώτη, Ορέστης Πανταζόπουλος, Βασίλειος Σπαής και Χριστίνα Τρέβλια.

Ακολουθεί το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο TwinSpace:

You may also like