Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 Schule macht Nachhaltigkeit – Nachhaltigkeit macht Schule (αγγλικός τίτλος: A lesson in Sustainability) οι εταίροι μας και συντονιστές του έργου από το Γερμανικό σχολείο Daniel Theysohn IGS Waldfischbach-Burgalben προσκάλεσαν όλους τους καθηγητές και τους μαθητές από τα σχολεία εταίρους να συμμετάσχουν σε μια αθλητική πρόκληση.

Η ιδέα ήταν απλή: διοργανώθηκε μία διαδικτυακή προπόνηση, που καθοδηγούσαν μαθητές του σχολείου Daniel Theysohn IGS. Η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις για όλους:  jumping jacks (άλματα), squats (καθίσματα), planks (σανίδες) κ.λπ. Κάθε προπόνηση είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε μια πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης που ονομάζεται Big Blue Button. Στόχος της άσκησης ήταν οι μαθητές να ανταγωνιστούν τους δασκάλους τους (η πρόκληση είχε σχέση με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών, όχι με το πόσο καλά έκαναν την προπόνηση).

Η δραστηριότητα δεν αφορούσε αυστηρά το θέμα της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, παρότι ο βιώσιμος τρόπος ζωής σαφώς περιλαμβάνει και την άσκηση, είτε αυτή πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο είτε σε εσωτερικό. Στη συγκεκριμένη πρόκληση όμως ο στόχος ήταν άλλος, να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές και τους δασκάλους των σχολείων συνεργατών μας και να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό μαζί καθιστώντας την ιδέα της εταιρικής σχέσης εφικτή. Ήταν πραγματικά ένας καλός τρόπος για να γνωριστούμε, να έρθουμε σε επαφή και να ενισχύσουμε το συναίσθημα της συνάντησης μεταξύ των μαθητών μας.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο τέτοιες προκλήσεις – συναντήσεις την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές και από τα πέντε συνεργαζόμενα σχολεία.

You may also like