Τη Δευτέρα 10/02/2020 πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Παραλίας εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Το πρόγραμμα διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση της Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας και της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών για την αντιμετώπιση προβλημάτων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από την Α Λυκείου, μετά από έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο δίωρες ενημερωτικές παρεμβάσεις από την ψυχολόγο Έλενα Παλούμπη, συνεργάτη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».Κατά την διάρκεια του προγράμματος  παρουσιάστηκε επίσης η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Η εκπαιδευτική παρέμβαση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: “Εγώ κι εσύ μαζί” που υλοποιεί η εκπαιδευτικός Νικολίτσα Καρκούλια και συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Καρτεζίνη και Βασίλειος Σταυρίδης.

You may also like