Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, διοργάνωσαν εκπαιδευτικές δράσεις με τίτλο “Δες το σφαιρικά”, στις οποίες συμμετείχαν διάφορα σχολεία της πόλης μας.

Η 5η Ιουνίου έχει θεσμοθετηθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος. Έτσι, εμείς οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α1 του Γενικού Λυκείου Παραλίας μεταβήκαμε στο Έλος της Αγυιάς και στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων. Αρχικά ξεναγηθήκαμε στο χώρο του Έλους, ενημερωθήκαμε για την πανίδα και τη χλωρίδα του βιότοπου καθώς και για θέματα που αφορούν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας των οργανισμών που κατοικούν εκεί. Έπειτα διασχίσαμε το έλος για να οδηγηθούμε στην είσοδο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, όπου μας υποδέχθηκαν θερμά. Ακολούθησαν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον όπου διασκεδάσαμε και περάσαμε ευχάριστα το χρόνο μας. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, παρακολουθήσαμε μία ενημέρωση με κύριο θέμα την ανακύκλωση και συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια σχετικά με την ανακύκλωση, το ανθρακικό και το υδατικό αποτύπωμα. Τέλος, πριν από την αναχώρηση μας, δόθηκαν σε όλους τους μαθητές, ειδικές τσάντες ανακύκλωσης.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία κατά την οποία μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανακύκλωση. Να τονίσουμε επίσης ότι όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους και στη φύση (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid 19).

Οι μαθητές/τριες του Α1

Δήμου Διονυσία, Κονιδάρη Αλεξάνδρα, Κονιδάρης Δημήτρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may also like