Το Γενικό Λύκειο Παραλίας συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή Δράση «Ημέρες Erasmus 2021», η οποία είχε διάρκεια τρεις μέρες: 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2021.

Togather we are stronger: Erasmus sports and charity

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 18:00μμ μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Παραλίας έλαβαν μέρος σε μία αθλητική εκδήλωση/πρόκληση που διοργάνωσε το σχολείο Daniel Theysohn IGS Waldfischbach-Burgalben με τίτλο: “Μαζί είμαστε πιο δυνατοί: Erasmus αθλητισμός και φιλανθρωπία”. Πρόκειται για μια διαδικτυακή προπόνηση, που καθοδηγήθηκε από μαθητές του Γερμανικού σχολείου. Η βασική ιδέα της πρόκλησης ήταν οι μαθητές να ανταγωνιστούν τους δασκάλους. Η εκδήλωση όμως είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, να συγκεντρωθούν χρήματα ως δωρεά σε ένα σχολείο που καταστράφηκε από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία τον Ιούλιο 2021. Το Γερμανικό σχολείο προσέφερε για το σκοπό αυτό ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ανά συμμετέχοντα στην εκδήλωση. Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε video που δημιούργησαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Παραλίας, με το οποίο εύχονταν στους συμμαθητές τους: Happy Erasmus Days 2021:

“Ο τοίχος μιλάει και…εμείς ακούμε!”

Το Γενικό Λύκειο παραλίας συμμετείχε στον εορτασμό για τις “Ημέρες Erasmus” και μέσω της δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας “Ο τοίχος μιλάει και…εμείς ακούμε!”. Πρόκειται για έναν ψηφιακό τοίχο στον οποίο αναρτήθηκε εκπαιδευτικό υλικό και ηχητικές εμπειρίες εκπαιδευτικών ή/και μαθητών από τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα Erasmus+. O ψηφιακός τοίχος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΔΕΔΕ και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας και είναι διαθέσιμος και προσβάσιμος σε όλους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους: https://padlet.com/pdedeerasmusdays2021/trrfs3a3krcb8ok

Το Erasmus μας διδάσκει βιωσιμότητα

Η κεντρική εκδήλωση του Γενικού Λυκείου Παραλίας είχε τίτλο ” Το Erasmus+ μας διδάσκει βιωσιμότητα” και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 μέσω της πλατφόρμας webex meetings.

Η εκδήλωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα ERASMUS DAYS 2021

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα και οι γονείς των μαθητών για τα αποτέλεσμα των σχεδίων Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας:

  • Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης – Σχέδιο Κινητικότητας – τομεακό πρόγραμμα ERASMUS+ με κωδικό 2020-1-EL01-KA101-078438 και με τίτλο «Πρόληψη και Διαχείριση Συγκρούσεων στο Σύγχρονο Σχολείο – Προαγωγή της Ψυχικής και Συναισθηματικής Υγείας: Στρατηγικές και Δεξιότητες» (Conflict Prevention and Management in Modern School – Promoting Mental and Emotional Health: Strategies and Skills), που συντονίζει η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. 
  • Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020 «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με Γερμανικό τίτλο: Schule macht Nachhaltigkeit – Nachhaltigkeit macht Schule και αγγλικό τίτλο: A lesson in Sustainability: make your School greener and yourself too

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των δράσεων του πρώτου χρόνου υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 “A lesson in Sustainability” και προβολή των ταινιών μικρού μήκους και των ψηφιακών αφισών που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές. Οι μαθητές περιέγραψαν την έως τώρα εμπειρία τους από την υλοποίηση του προγράμματος και ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για το τρέχον σχολικό έτος. Οι εκπαιδευτικοί, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, συζήτησαν με τους γονείς και απάντησαν σε ερωτήματα.

Βίντεο μαρτυρίες μαθητών

You may also like