Τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις χειμερινές διακοπές το Γενικό Λύκειο Παραλίας προετοιμάστηκε να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα, τη σημαντικότερη γιορτή της χριστιανοσύνης. Μια γιορτή  με πολλά και σημαντικά μηνύματα για αγάπη, ειρήνη, αισιοδοξία, ανθρωπιά αλλά και σεβασμό στο περιβάλλον. Για να αναδείξει και να υποστηρίξει αυτά τα μηνύματα το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει τρεις δράσεις:

Η πρώτη δράση κάνει πράξη την αγάπη και την αλληλοπροσφορά και αφορά στη «Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων παίδων ΓΑΛΗΝΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ». Απαντώντας στο κάλεσμα της «Κιβωτού της Αγάπης» μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων θέλησαν να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να προσφέρουν μια ανάσα αισιοδοξίας στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στο ίδρυμα από αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

Η δεύτερη δράση του σχολείου μας είχει ως θέμα: «Αγαπάμε τα Χριστούγεννα – αγαπάμε το περιβάλλον: στολίζουμε οικολογικά». Οι μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA229 «A lesson in sustainability» θέλησαν να αποδείξουν την οικολογική τους συνείδηση και στο στολισμό του σχολείου εν όψει Χριστουγέννων. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία έκθεση στο αμφιθέατρο του σχολείου με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από φυσικά ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά όπως ξύλα που ξέβρασε η θάλασσα, παλιές εφημερίδες και βιβλία, χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, κουκουνάρια κ.α. Στη δράση δεν συμμετείχαν μόνο μαθητές από την ομάδα Erasmus αλλά και άλλοι μαθητές του σχολείου οι οποίοι αγκάλιασαν τη δράση και συμμετείχαν ενεργά χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που το σχολείο βρισκόταν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές της Γ’ τάξης θέλησαν να οργανώσουν ένα «Χριστουγεννιάτικο παζάρι» με παραδοσιακά γλυκίσματα και φαγητά, με σκοπό να χρηματοδοτήσουν την τελευταία εκδρομή της σχολικής τους ζωής. Το παζάρι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, λίγο πριν αποχαιρετιστούμε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Δυστυχώς, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας covid 19, το παζάρι και η έκθεση στο αμφιθέατρο του σχολείου δεν μπόρεσαν να δεχτούν εξωτερικούς επισκέπτες και απευθύνθηκαν μόνο στους καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας καθώς και του συστεγαζόμενου 1ου Γυμνασίου Παραλίας.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η ανθρωπότητα να κερδίσει τη μάχη με την πανδημία και ο νέος χρόνος να φέρει σε όλο τον κόσμο ειρήνη, υγεία, αγάπη και ελπίδα.

Ευλογημένα Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

You may also like