Την Πέμπτη 10 Μαρτίου και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 δύο ομάδες μαθητών του Γενικού Λυκείου Παραλίας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό εργαστήριο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων Πατρών. Το εργαστήριο έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “A lesson in sustainability, make your school greener and yourself too” και των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούνται στο σχολείο μας. Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην επαναχρησιμοποίηση δευτερογενών υλικών.

Δείτε το βίντεο με την εμπειρία των μαθητών μας:

Καρναβαλικές δημιουργίες με οικολογική συνείδηση

Οι μαθητές της πρώτης ομάδας που πήραν μέρος στο εργαστήριο συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικές Εκπαίδευσης “Ζω αειφορικά, ανιχνεύω το οικολογικό μου αποτύπωμα”, το οποίο υλοποιεί η κα Χριστίνα Σπανού. Η μετακίνηση των μαθητών έγινε με το προαστιακό τρένο, μιας και ως μέσο έχει χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Χριστίνας Σπανού και Νικολίτσας Καρκούλια.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές έμαθαν πώς να κατασκευάσουν μία καρναβαλική μάσκα από χαρτί ή εφημερίδα και στη συνέχεια ανέλαβαν να διακοσμήσουν τις μάσκες τους με χρώματα και άλλα δευτερογενή υλικά (χάντρες, καλαμάκια, καπάκια από μπουκάλια, φτερά, κορδέλες κτλ). Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές συνομίλησαν με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ “Καρναβάλι Πάτρας” κα Ήρα Κουρή και παρακολούθησαν ταινία μικρού μήκους με θέμα το καρναβάλι.

Η δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Πρασινίζοντας το σχολικό μου περιβάλλον“, το οποίο υλοποιεί ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλειος Σταυρίδης, επισκέφτηκαν το χώρο στις 14/04/2022.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις των μαθητών:

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο – δράση με περιβαλλοντικό και πολιτιστικό περιεχομένο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Καρναβαλικής περιόδου 2022 από τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ Αχαΐας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων/ Καρναβάλι Πάτρας και είχε ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της ενεργού συμμετοχής των μαθητών/τριών.

You may also like