Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022 οι μαθητές των τμημάτων Γ’ θετικής και Γ’ υγείας του Γενικού Λυκείου Παραλίας, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κα Καρτεζίνη Μαρία, Χημικό, κ. Ζωγόπουλο Κωνσταντίνο, Φυσικό και κ. Σταυρίδη Βασίλειο, Βιολόγο  φιλοξενήθηκαν στους χώρους του Ε.Κ.Φ.Ε ΠΑΤΡΩΝ.

Εκεί οι μαθητές, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη πραγματοποίηση πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Τη πρώτη ώρα όλοι οι μαθητές  ενεπλάκησαν σε δύο πειράματα Χημείας και συγκεκριμένα ‘ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ’ και στην ΄ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ΄.

Τη δεύτερη ώρα οι μαθητές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες.

  • Οι μαθητές του τμήματος Γ θετικής συμμετείχαν σε πειράματα Φυσικής σχετικά με τον ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ (δύναμη Laplace, κανόνας Lenz, Ηλεκτρικός κινητήρας).
  • Την ίδια ώρα οι μαθητές του τμήματος Γ υγείας πραγματοποίησαν το πείραμα Βιολογίας ΄ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ DNA ΑΠΟ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ΄ και στη συνέχεια παρατήρησαν τα μόρια DNA που απομόνωσαν στο οπτικό μικροσκόπιο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους υπεύθυνους στο Ε.Κ.Φ.Ε κ. Νιώτη Ανδρέα (Φυσικής) κ. Φερτάκη Βασίλειο (Βιολογίας) και κα Δεσυνιώτη Ιωάννα (Χημείας) για τη φιλοξενία και την οργάνωση και προετοιμασία των πειραμάτων.

You may also like