Το Γενικό Λύκειο Παραλίας στεγάζεται σε κτίριο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 και το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις (βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, αίθουσα Η/Υ, Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ ).

Εργαστήριο Θετικών Επιστημών

Το εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου μας είναι πλήρως εξοπλισμένο για την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, οι οποίες προβλέπονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.

Στο χώρο του εργαστηρίου φιλοξενούνται επίσης και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα μαθήματα φυσικών επιστημών (όπως η προετοιμασία για διαγωνισμούς) ή με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (ενημερωτικές παρεμβάσει, διαλέξεις κτλ).

Υπεύθυνος Εργαστηρίου 2020-2021: Βασίλειος Σταυρίδης, Dr. Βιολόγος ΠΕ04.04

Εργαστήριο Πληροφορικής

Το σχολείο μας διαθέτει ένα εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με 15 σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία μηχανή προβολής (projector).

Στο εργαστήριο πραγματοποιείται η διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής, καθώς και άλλων αντικειμένων που απαιτούν διδασκαλία με χρήση των νέων τεχνολογιών.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου για το Σχολικό έτος 2020-2021 είναι ο εκπαιδευτικός Θεοφάνης Φωτιάδης, κλάδου ΠΕ86, Πληροφορικής.