Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Παραλίας δράση δενδροφύτευσης. Η δράση είχε θέμα «Κάθε σχολείο κι ένα δέντρο για το κλίμα», και η πρωτοβουλία για την οργάνωση της ανήκει στις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη».

Στο ΓΕΛ Παραλίας η δράση συνδυάστηκε με την υλοποίηση της Ατζέντας βιωσιμότητας του σχολείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “A lesson in sustainability, make your school greener and yourself too” και δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τη δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Erasmus+, κ. Βασίλειος Σταυρίδης, ο οποίος υλοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα “Αειφόρο Σχολείο – Υιοθέτηση τεχνικών και μεθόδων” και η κα Χριστίνα Σπανού, η οποία υλοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα “Η βιωσιμότητα στη σχολική τάξη”.

Οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του σχολείου αγκάλιασαν τη δράση και φύτεψαν στην αυλή του σχολείου συνολικά έξι δέντρα, τα οποία παραχώρησε το Δασαρχείο Πατρών. Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχουν τα δέντρα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, οι μαθητές ανέλαβαν να φροντίσουν όχι μόνο τα νέα δέντρα αλλά και αυτά που ήδη υπάρχουν, ποτίζοντας τα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

You may also like