Περίπατος στη Βυζαντινή και αρχαία Αθήνα

Στις 21-12-2022 ημέρα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη με τους μαθητές της Β΄Λυκείου του σχολείου μας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην βυζαντινή Αθήνα με ξεναγό την αρχαιολόγο Πατσιάδου Λίλα με την οποία έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν σε ανάλογα προγράμματα. Η αρχαιολόγος ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδρομή που ξεκινούσε από το μνημείο του Λυσικράτους μας παρουσίασε βυζαντινά κτίσματα όπως η αγία Αικατερίνη, ο άγιος  Νικόλαος Ραγκαβάς και το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, εξηγώντας μας την αρχιτεκτονική τους, τις εργασίες αποκατάστασης τους  και το ρόλο που διαδραμάτισαν στο χθες και στο σήμερα.

Στη συνέχεια μια ομάδα μαθητών με συνοδεία καθηγητών επισκέφθηκε τον βράχο της Ακρόπολης και είδε από κοντά τα μνημεία της, ενώ μπόρεσε να θαυμάσει την αρχιτεκτονική τους και να γνωρίσει την ιστορία τους. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Αντωνακοπούλου Αθανασία, Γκουντάνης Δημήτριος και Πανούσος Βασίλης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος προκειμένου οι μαθητές με βιωματικό τρόπο να αποκτήσουν καλύτερη γνώση και εμπειρία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη και το Μυστρά

Στις 27 και 28 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη της Β΄Λυκείου στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και στους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Μεσσήνης και του Μυστρά. Οι μαθητές με την ξενάγηση των συνοδών καθηγητών τους Αντωνακοπούλου Αθανασίας, Ροδοπούλου Ελένης και Πανούσου Βασίλη περιηγήθηκαν στους συγκεκριμένους χώρους και μπόρεσαν να δουν από κοντά τα μνημεία, να διδαχθούν τη χρησιμότητά τους και το ρόλο που διαδραμάτισαν, να διακρίνουν τις ιστορικές περιόδους με βάση τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς των κατασκευών να θαυμάσουν τέλος το τοπίο την εποχή της Άνοιξης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των φιλολογικών μαθημάτων αρχαίων ελληνικών, ιστορίας και φιλοσοφίας.

Διδακτική επίσκεψη στο Ναύπλιο και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Στις 5-5-2023 πραγματοποιήθηκε μονοήμερη επίσκεψη της Γ΄Λυκείου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου  και στην πόλη του Ναυπλίου. Οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών τους Αντωνακοπούλου Αθανασίας, Γκουντάνη Δημήτρη και Πανούσου Βασίλη ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο και στους χώρους του φρουρίου του Παλαμηδίου και του ιστορικού κέντρου της πόλης ενώ θαύμασαν από  ψηλά τον θαλασσόπυργο ή Μπούρτζι της πόλης. Μπόρεσαν έτσι να γνωρίσουν πτυχές τόσο της αρχαίας όσο και της νεότερης Ελλάδας πραγματοποιώντας την τελευταία τους επίσκεψη με το σχολείο μας.

You may also like