Από την 11η έως την 20η Μαΐου 2022 το Γενικό Λύκειο Παραλίας συμμετείχε στη δράση “Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο σχολείο”. Η δράση συνδέεται με την ατζέντα βιωσιμότητας που υιοθέτησε το Γενικό Λύκειο Παραλίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “A lesson in sustainability, make your school greener and yourself too” και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, το Δήμο Πατρέων και την Εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε..

Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών είναι σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της υγείας μας και την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο κ.λπ. με επικίνδυνες επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό οι συσκευές δεν πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια και τις χωματερές, αλλά να μπαίνουν σε ειδικούς κάδους στα σημεία συλλογής.

Στο ΓΕΛ Παραλίας συγκεντρώθηκαν συσκευές που ήταν χαλασμένες κι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών όπως: τηλέφωνα, εκτυπωτές, οθόνες, παλιές μονάδες υπολογιστών, καφετιέρες, τοστιέρες κτλ. Τις συσκευές έφεραν στο σχολείο οι μαθητές και οι καθηγητές μετά από ενημέρωση και πρόσκληση του σχολείου για συμμετοχή στη δράση. Δόθηκαν επίσης σε ανακύκλωση και συσκευές που ανήκουν στο σχολείο και οι οποίες ήταν παλιάς τεχνολογίας και εκτός λειτουργίας ή μη επιδιορθώσιμες.

You may also like