Στις 8 Μαρτίου 2024, το ΓΕΛ Παραλίας με τον μαθητή τον Γεώργιο Κόκκινο και την καθηγήτρια Σπυριδούλα Σουλιώτη ΠΕ03 σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών και την Συντονίστρια Μαθηματικών Δρ. Αθανασία Μπαλωμένου συμμετείχε σε συνέδριο με θέμα «Εξερευνώντας την Τεχνητή και τη Συναισθηματική Νοημοσύνη: προκλήσεις και προοπτικές στην κοινωνία του μέλλοντος», που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Εστίας Επιστημών.

Ο μαθητής Γεώργιος Κόκκινος παρουσίασε με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο την εργασία με θέμα «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από τα μάτια των παιδιών». Σε αυτήν την εργασία οι μαθητές του ΓΕΛ Παραλίας παρουσίασαν την οπτική τους για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), τονίζοντας τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τις ηθικές διαστάσεις που φέρνει η ΤΝ στον σύγχρονο κόσμο. Η εργασία, που βασίστηκε σε έρευνα και ανάλυση, απέσπασε τα εύσημα των παρευρισκομένων, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ωριμότητα, την κριτική σκέψη και την ευαισθησία των μαθητών.

Συμμετοχή και Δέσμευση:

Η συμμετοχή του ΓΕΛ Παραλίας στο συνέδριο αποτελεί τεκμήριο της δέσμευσής του για την προώθηση της STEM εκπαίδευσης και την καλλιέργεια κριτικής σκέψης στους μαθητές. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των συνεπειών της στην κοινωνία αποτελεί απαραίτητη δεξιότητα για τους αυριανούς πολίτες.

Επιπλέον, οι μαθητές παρακολούθησαν το εργαστήριο που πραγματοποίησε ο κ. Κουστουμπάρδης Παναγιώτης, Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών: “Επικοινωνώντας με τα Ρομπότ και την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανάμεσα στη Φαντασία και την Πραγματικότητα Pop2See”.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσίαση του ΓΕΛ Παραλίας στο συνέδριο.

You may also like