Στο πλαίσιο της Ατζέντας βιωσιμότητας του Γενικού Λυκείου Παραλίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 δράση δενδροφύτευσης. Η δράση, με τίτλο «Κάθε σχολείο κι ένα δέντρο για το κλίμα» διοργανώθηκε και συντονίστηκε από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη».

Στο Γενικό Λύκειο Παραλίας τη δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί κ. Βασίλειος Σταυρίδης, ο οποίος υλοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα “Αειφόρο Σχολείο – Υιοθέτηση τεχνικών και μεθόδων” και η κα Χριστίνα Σπανού, η οποία υλοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα “Η βιωσιμότητα στη σχολική τάξη”.

Οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του σχολείου αγκάλιασαν τη δράση κι φύτεψαν στην αυλή του σχολείου συνολικά έξι δέντρα, τα οποία παραχώρησε το Δασαρχείο Πατρών. Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχουν τα δέντρα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, οι μαθητές ανέλαβαν να φροντίσουν όχι μόνο τα νέα δέντρα αλλά και αυτά που ήδη υπάρχουν.

You may also like