Την Τρίτη 22/03/2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ Υγείας και του τμήματος Α΄1 του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από την κα Σπανού Χριστίνα και τον κ. Σταυρίδη Βασίλειο, επισκέφθηκαν τον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Σκοπός ήταν η ενημέρωση των μαθητών μας σχετικά με φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται τη φετινή χρονιά. Την περιήγηση στον προαύλιο χώρο ανέλαβε ο καθηγητής κύριος Δημήτρης Δημητρέλλος, ο οποίος περιέγραψε τις ιδιότητες και το ρόλο φυτών, δένδρων, λουλουδιών, όπως η λεβάντα, το σινάπι, ο μάραθος, η ανεμώνη και αμυγδαλιά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μαθητές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα φυτά, όπως για παράδειγμα για τη χρήση του μάραθου ο οποίος έχει εφαρμογές στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στην οινοπνευματοποιία. Από τον μάραθο, επιπλέον, παρασκευάζονται φάρμακα ενώ χρησιμοποιείται ως μέσο για να διευκολύνεται η έκκριση του γάλακτος. Πρόκειται λοιπόν, για ένα χρήσιμο φυτό, τόσο για τη βελτίωση της υγείας του ανθρώπου, όσο για τη διαβίωσή του.

Μέσω της διδακτικής αυτής επίσκεψης, δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία επαφής με το περιβάλλον, η γνωριμία με νέα είδη ανθέων και η πραγματοποίηση διαλόγου που αποσκοπούσε στην ορθή ενημέρωσή τους για τα «δώρα» που παρέχει η φύση. 

Καταληκτικά, στόχος της επίσκεψης είναι η καλλιέργεια και φύτευση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών στον προαύλιο σχολικό χώρο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθημερινή επαφή με τη φύση και να μυηθούν οι μαθητές στο κλίμα της φροντίδας και προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας!

You may also like